Vzdělání na úrodné půdě

Zajímá tě kvalita ovoce a zeleniny nejen z bioprodukce, ale i z konvenčního zemědělství? Víme, že ne každý nakupuje na farmě a chceme, aby i v supermarketech byly kvalitní produkty. Proto tě naučíme, jak hodnotit kvalitu a zdravotní nezávadnost potravin. Budeš ovládat jakostní parametry produktů zahradnické a konzervárenské výroby a senzorické hodnocení vín a ovocných destilátů budeš mít v malíku.

Nyní působím v neziskové organizaci Svaz zakládání a údržby zeleně, kde se podílím na školení zaměstnanců našich členských firem, organizujeme oborové akce pro veřejnost, soutěže Park roku, Zahrada roku a na starosti mám také inzerci v časopisu Inspirace. Díky Zahradnické fakultě jsem se svými spolužačkami našla společnou vášeň pro aranžování květin a začaly jsme rozjíždět projekt Do kytek, ve kterém postupnými krůčky pokračujeme s naší vizí floristiky s lokálními květinami.
Michaela Brázdová | Absolventka bakalářského studijního programu Zahradní a krajinářské realizace a magisterského studijního programu Realizace a správa zeleně
Projektová manažerka | Svaz zakládání a údržby zeleně

Podívej se na video

Přidej se k nám

Buď špičkový technolog zpracování zahradnických produktů, studuj Zahradnickou fakultu MENDELU! Barev, chutí a vůní zahradnických produktů si u nás v Lednici dosyta užiješ.

Zpracovatelské technologie a kvalita potravin (Bc.)

Bakalářský studijní program Zahradnické inženýrství – specializace ZPRACOVATELSKÉ TECHNOLOGIE A KVALITA POTRAVIN

Zjisti, co z tebe bude a proč si vybrat tento obor!

Chci vědět víc

Buď špičkový technolog zpracování zahradnických produktů, studuj Zahradnickou fakultu MENDELU! Barev, chutí a vůní zahradnických produktů si u nás v Lednici dosyta užiješ. Specializace Zpracovatelské technologie a kvalita potravin představuje výjimečné studium v oblastech produkce a posklizňové technologie ovoce a zeleniny. Technologická zařízení skladů a všechna zpracovatelská zařízení v našich laboratořích ti umožní vyzkoušet si moderní postupy prodlužování uchovatelnosti zahradnických produktů. Naši studenti však netestují jen nejmodernější postupy, ale rádi se vracejí ke kořenům zpracování ovoce a zeleniny dle receptur našich předků nebo dále rozvíjejí regionální receptury. Během svého studia získáš nepostradatelné dovednosti pro oblasti produkce a posklizňové technologie ovoce a zeleniny a získáš cenné znalosti v řízení kvality potravin z těchto zahradnických produktů. To vše díky přístrojům v našich špičkově vybavených laboratořích, ale i díky Tvým vlastním smyslům, které uplatníš při senzorickém hodnocení.

Kromě hodnocení kvality surovin a hotových potravin si můžeš otestovat různé způsoby skladování a posklizňové operace, vyzkoušíš si přípravu různých nápojů, ovocných destilátů, vín či ochucených piv. Navíc Tě naučíme rozeznat případné vady a choroby v alkoholických a nealkoholických nápojích. Bude z tebe vynikající technolog zpracování zahradnických produktů, kontrolor kvality, laborant nebo degustátor. Uplatníš se ve výrobních firmách na zpracování a skladování rostlinných potravinových zdrojů, v nápojovém průmyslu a v kontrolních institucích státní správy. Během studia navíc získáš řadu uznávaných certifikátů, které jsou v souladu s mezinárodními standardy, například Interní auditor systému řízení kvality podle ISO 9001 nebo Vybraný senzorický posuzovatel, které rozhodně zvýší Tvé šance na pracovním trhu.

Absolvent studia specializace Zpracovatelské technologie a kvalita potravin získá znalosti v řízení kvality potravin z ovoce a zeleniny a dovednosti pro oblasti produkce a posklizňových technologií těchto komodit. Máš jasno? Přidej se k nám a my Ti pomůžeme dozrát. Stačí maturitní vysvědčení a údaje o prospěchu. Ovoce a zelenina jistě patří k té nejpestřejší skupině potravin. Vždy měly, mají a budou mít zásadní význam ve výživě nás všech. Vyplň přihlášku a vyrobíš si originální zeleninovou šťávu pro děti nebo svůj vlastní cider!

Zpracovatelské technologie a kvalita potravin (Bc.)

Bakalářský studijní program Zahradnické inženýrství – specializace ZPRACOVATELSKÉ TECHNOLOGIE A KVALITA POTRAVIN

Zjisti, co z tebe bude a proč si vybrat tento obor!

Chci vědět víc